Ce înseamnă work and travel? De ce să alegi work and travel?

Ce înseamnă work and travel?

Nu trebuie să ne gândim prea mult când vrem să explicăm ce este programul work and travel.

Pe lângă faptul că numele este mai mult decât grăitor, din acesta înțelegem că e un program care îți permite să lucrezi și să călătorești, explozia programelor de acest fel din ultimii ani au transformat acest program într-o „vedetă” în rândul studenților.

Ce înseamnă work and travel?
Ce înseamnă work and travel?

În teorie, programul Work and Travel a fost pornit de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii cu câteva zeci de ani în urmă, fiind gândit ca un program de schimb cultural dedicat studenților străini.

Studenții care vizitează Statele Unite ale Americii prin intermediul acestui program primesc Viza J-1. Aceasta îți permite să ai dreptul legal legal de a lucra pentru trei luni și jumătate în SUA, după care mai ai o lună drept legal de ședere, în care poți vizita. Perioadele variază în funcție de țară, sunt updatate de la an la an și pot fi verificate pe siteul oficial al Departamentului de Stat.

Pentru a aplica pentru programul Work and Travel trebuie să te adresezi unei agenții, aceasta îți va prezenta oferta lor, sponsorii de viză cu care lucrează ei și zonele în care au disponibile locuri de muncă. Despre cum să îți alegi agenția vom scrie într-un alt articol, mai detaliat, pentru a vă fi de ajutor.

 De ce merită să alegi programul work and travel?

Poate de la început ar trebui să precizăm faptul că nu încercăm să îți vindem nimic, nu încercăm să te sfătuim să alegi o anumită agenție work and travel, doar încercăm să îți prezentăm o oportunitate de care ar fi păcat dacă nu ai profita.

  1. E una dintre șansele pe care le ai de a vizita Statele Unite ale Americii. E visul multora de a vizita „țara tuturor posibilităților”, iar cu work and travel poți cunoaște americanii așa cum sunt ei, ai timp câteva luni să afli multe despre ei și țara lor.
  2. E o oportunitate de a câștiga niște bani, asta doar dacă ești dispus (și rezistent) să lucrezi cât mai mult. Poți avea două-trei joburi în același timp și te poți întoarce cu o sumă considerabilă de bani acasă.
  3. Nu trebuie să te sperii de costurile (imense pentru unii) ale programului work and travel, poți aplica pentru un credit care îți poate acoperi cheltuielile și pe care îl poți restitui când te întorci acasă. Pentru unii tocmai aceasta este motivația de a lucra cât mai mult.
  4. Vei avea oportunitatea să îți exersezi limba engleză și să o îmbunătățești.
  5. Vei lega prietenii, vei cunoaște studenți și din alte țări, te vei distra, garantat. 😛

Câte și mai câte, poate ne veți spune și voi care sunt motivațiile pentru care doriți să plecați cu work and travel. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *