Cum să îți alegi agenția de Work and Travel?

Cum să îți alegi agenția de Work and Travel?

Din momentul în care ești sigur că vrei să pleci în SUA cu Work and Travel trebuie să cauți o agenție care să te ajute în a face aceste demersuri.
Nu întotdeauna agențiile de Work and Travel sunt atât de eficiente precum se prezintă, iar uneori poți avea surprize (neplăcute) în ceea ce privește jobul sau alte promisiuni ale agenției.
În continuare îți vom prezenta câteva sfaturi, cât se poate de simple, care să te ghideze în alegerea unei agenții de Work and Travel.

 1. Studiază piața

  Înainte de a fi entuziasmat de discounturi sau de destinații de vis, unde poți găsi joburi foarte bine plătite, ar fi bine să te interesezi pe cont propriu, să îți iei notițe cu atenție și să alegi în cunoștință de cauză.
  Interesează-te de costurile programului, poți observa diferențe semnificative de la o agenție la alta, de asta e important să te interesezi și să vezi cât mai multe oferte.

 2. Nu te ghida după discounturi sau alte „articii” de marketing

  Nu te lăsa impresionat de reduceri colosale, de tot felul de promisiuni foarte ademenitoare ale agențiilor. Vor încerca să te convingă să îți faci o poză cu nu știu ce element vizual de-al lor și să îți ofere o reducere în schimb, chiar s-ar putea să mai și câștigi ceva. Dacă nu, îți vor reduceri consistente dacă îți vei convinge prietenii să plece cu aceeași agenție. Toate acestea pot avea alte costuri în viitor, nu te lăsa impresionat de acesta, studiază-le cu atenție oferta.

 3. Experiența altor studenți cu agenția respectivă

  Dacă ai ajuns, prin eliminare, la una sau două agenții de work and travel și nu știi pe care să o alegi, întreabă-ți colegii, întreabă-ți prietenii despre experiențele pe care le-au avut cu respectivele agenții. Sunt unele agenții care sunt renumite pentru condițiile proaste de cazare pe care le oferă – apartamente insalubre, supraaglomerate, te pot plimba prin mai multe „locuințe temporare”; alții sunt renumiți pentru parteneriate cu angajatori neserioși – nu respectă datele din job offer, îți oferă ore sub minimumul stabilit, te plătesc mai puțin decât în job offer. Alții te ignoră după ce îți „iau” toți banii, trebuie efectiv să insiști tu pentru a reuși să treci la pașii următori pe care îi ai de făcut.

 4. Verifică sponsorii cu care lucrează agențiile

  Dincolo de costurile programului și celelalte informații pe care le-am prezentat, e important să te interesezi de sponsorul de viză. Acesta intermediază relația dintre tine, agenție și angajator. E important să fie un sponsor care are există de mult timp pe piață, care se preocupă de studenți.

 5. Ce joburi îți oferă agenția

  E posibil să țintești spre o anumită zonă a Statelor Unite ale Americii în care vrei să ajungi, poate vrei în Vest, poate vrei în Est. Mai există posibilitatea să țintești spre un anumit job, poate vrei să lucrezi neapărat într-un restaurant sau într-un hotel. Trebuie să te interesezi în ce zone îți oferă agenția joburi și care sunt acestea. Dincolo de acestea, trebuie să te interesezi și despre plata acestor joburi. Nu uita ca întotdeauna să te raportezi la salariul minim din acele state, e posibil ca în anumite zone să ai parte de salarii puțin-puțin mai mari decât salariul minim, e important orice dolar, vei vedea asta la momentul potrivit, mai ales după ce vei trage linie și îți vei da seama cât te va costa aventura americană.

 6. Informează-te despre costurile adiționale programului Work and Travel

  Dincolo de banii pe care îi plătești agenției, mai ai și alte taxe de achitat (taxa de viză, SEVIS…). Dar și biletul de avion. Informează-te dacă agenția te va ajuta să îți găsești un bilet de avion la un preț mai bun decât cele de pe piață sau te va lăsa pe tine să te ocupi de asta.
  Alte agenții s-ar putea să te oblige să lucrezi cu ei în achiziționarea biletelor, însă înainte de a-i alege și de a accepta oferta lor, informează-te dacă prețurile nu sunt mai mari decât cele de pe piață, altfel îți poți cumpăra tu biletele, pe cont propriu.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile care ar trebui să te ghideze în alegerea agenției pe care să o alegi pentru a pleca cu Work and Travel, în timp îți vei da seama că mai sunt și alte aspecte importante, dincolo de acestea, însă am încercat să fim cât mai simpli și cuprinzători.

Așteptăm să ne spui și nouă dacă mai ai și alte sfaturi în alegerea agenției pentru cei care vor să plece cu Work and Travel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *